3 Gratis Marketing Tools die Elke Ondernemer Moet Gebruiken

Tools jun. 05, 2020

Content creatie en ontwerpen kan enorm tijdrovend en duur zijn. Het duurt even voor je weg bent met programma’s zoals Adobe en de abonnementsprijs ervan is niet bepaald start-up friendly. Laat staan dat je je designs en videomontage zou uitbesteden aan een agency. Dat kost je een fortuin! Geld dat je als beginnende ondernemer niet kan missen, maar waarom zou je? Tegenwoordig bestaan er tal van gratis alternatieven! We zetten enkele tools op een rijtje voor zij die zelf de strijd aangaan.

  1. Later: socialmediamanagement
  2. Canva: online design
  3. Wave.Video: online video editing

1. Later: automatiseer posten op Instagram

Socialmediamanagement kan vermoeiend zijn. Geen nood, betere tijden zijn op komst. Vandaag de dag zorgen applicaties ervoor dat we posts kunnen inplannen, maar dan nog… Je zal de volgende situatie zonder twijfel herkennen: het is zaterdagavond en je zit neergeploft in je zetel, of nog erger je bent aan het rijden in de spits. Plots licht je socialmediamanagementtool je smartphone op en schreeuwt dat het tijd is om te posten. En wel NU! Je zou maar eens het ideale moment om te posten moeten missen.

But guess what, je hebt nu even niet de tijd om alles te laten vallen en actief te zijn op je socials. Braaf als je bent, herinner je jezelf voor de komende vijf minuten onophoudelijk aan het feit dat je nog moet posten. En dan boom! Je bent vergeten te posten, alweer!

Dit probleem kan je voor eens en voor altijd oplossen. Later is een van de weinige gratis tools die je toelaat automatisch posts te plaatsen op Instagram. Kleine nuancering, Instagram laat alleen toe om enkelvoudige foto’s of video’s automatisch te posten (carrousels zal je nog steeds manueel moeten plaatsen, maar je kan ze wel inplannen). Kom te weten hoe:

2. Canva: dé online design tool

Woorden schieten me tekort als ik wil benadrukken hoe een grote canvafan ik ben. Het is indrukwekkend hoeveel gratis templates en elementen deze designtool aanbiedt. Of je nu presentaties, socialmediaposts, banners, businesskaartjes of uitnodigingen wil ontwerpen, het kan allemaal!

Daarnaast heb je geen design kennis nodig, het is super makkelijk in gebruik, volledig "dummyproof". Met drag en drops voeg je elementen toe, maar ook kleuren aanpassen of componenten verslepen is een eitje. Kortom, Canva is dé oplossing als je niet te veel tijd en geld wil spenderen aan contentcreatie.

Er bestaat ook een betalende versie, Canva for business, die het platform echt ongelimiteerd maakt. Maar je kan perfect verder zonder te betalen, aangezien de gratis versie zo uitgebreid is.

Tip: als je veelvoorkomende of businessgerelateerde woorden zoals ‘team’ ingeeft in de zoekfunctie, zal je ook veel betalende elementen tegenkomen. Probeer een minder populair woord of synoniem te gebruiken. Bijvoorbeeld ‘mensen' of 'groep’ en je zal zien dat je de gratis illustraties vindt waarnaar je zocht.

3. Wave.Video: video editing made simple

Video zorgt voor een verhoogd engagement bij je volgers. Als je ook video’s wil posten op je socials (wat we je vast en zeker aanraden) is Wave.Video een tool die echt de moeite waard is (en nee, dit is geen advertentie, we zijn gewoon fan).

De tool is gebruiksvriendelijk zelfs als je nog nooit eerder video’s monteerde. Je kan ook templates aanmaken om te hergebruiken. Muziek toevoegen, beelden aanpassen, effecten bewerken, tekst bijvoegen, stickers of gifs gebruiken... Met Wave.Video zal je topvideo’s maken in enkele klikken.

Bovendien kan je onmiddellijk video’s resizen naar het platform waarvoor ze bestemd zijn. Video’s voor Instagram hebben namelijk andere afmetingen dan video’s voor Facebook bijvoorbeeld.


In snackformaat

  • Later: automatisch posten van enkelvoudige foto’s en video’s op je bedrijfsaccount van Instagram.
  • Canva: online designtool met massa’s gratis templates voor online en offline promotiemateriaal.
  • Wave.Video: online video editing tool om snel, makkelijk video’s te maken voor al je verschillende socialmediakanalen.

Laura Verbeke - Marketing Expert

Our youngest team member full of ambition is responsible for all our marketing activities. She’s also the sympathetic and thoughtful contact person for some of our fantastic brands!

Top! je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de checkout afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.