Wat Is een Title Tag en Meta Description?

SEO jul. 01, 2020

Een definitie op kinderformaat in minder dan 280 woorden.

Uitvluchten zoals: “Wat ken ik nu van SEO… Ik zal het wel doorgeven aan IT.” zijn vanaf nu verleden tijd. Stap uit je comfort zone en ga zelf aan de slag. Je hoeft helemaal geen technisch persoon te zijn om je SEO-score te boosten. (Het maakt het natuurlijk wel makkelijker, maar uitdagingen zijn altijd fijn, toch?) Laten we beginnen bij de basics, zodat je alvast kan meepraten aan de koffiemachine: title tags en meta descriptions.

Nood aan een uitgebreide SEO gids? Download dan ons gratis e-book: De Allround SEO Checklist [Tools & Gouden Regels].


Title tag

De title tag is de paginatitel die je ziet als je naar bovenkomt in de zoekresultaten. Om kans te maken op een hoger plekje in de zoekresultaten moet de title tag van je pagina of blog zo concreet mogelijk zijn en de belangrijkste zoekwoorden bevatten. Voorzie elke pagina van een unieke titel die maximaal zo’n 70 tekens bevat, anders zal een deel van je titel verdwijnen en dat zou zonde zijn. Een goede title tag kan zorgen voor een betere SEO-score en een hogere click through rate.

Meta Description

Dit is de beschrijving die je ziet onder een paginatitel als je verschijnt in de resultaten van een zoekmachine. Idealiter bevat je meta description maximaal 160 karakters. Het geeft je de macht te bepalen hoe je pagina beschreven moet worden in een zoekmachine. Voeg ook hier de belangrijkste zoekwoorden toe en voorzie voor elke pagina van een unieke en relevante meta beschrijving, gebaseerd op de inhoud ervan.

“Een goede meta beschrijving werkt als een organische advertentie. Gebruik dus een aantrekkelijke boodschap met een duidelijke call to action om de click-trough rate te verhogen.” -  WooRank

Tip: begin je meta beschrijving met een zin zoals “Ontdek alles over”, “Lees meer over”, “Leer hoe de ideale blog schrijft”...


Laura Verbeke - Marketing Expert

Our youngest team member full of ambition is responsible for all our marketing activities. She’s also the sympathetic and thoughtful contact person for some of our fantastic brands!

Top! je hebt je succesvol ingeschreven.
Top! Nu nog de checkout afronden voor volledige toegang.
Welkom terug! Je bent succesvol ingelogd.
Yes! je account is volledig geactiveerd, je hebt nu toegang to alle inhoud.